zondag 13 december 2009

Zondag, vertrek!

30 kilo bagage staat in te wachten in de gang. Nog even ontbijten, ommetje maken langs het paard en dan afscheid en op weg naar Weert. Daar duiken Harry, Cas en ik in de auto van Cas die via Eindhoven door een vriendin van Cas naar Brussel Airport wordt gebracht.
Iets voor vijven verzamelen bij de Iberia stand, peddels bij elkaar binden en door de douane. Harry schuiven we wel een paar toeristen groepen naar voren of achteren ;)
Om kwart over zeven stijgen we op en vleigen naar Madrid om daar na twee uur tussenstop door te vliegen naar Santiago de Chili.
Weersvooruitzichten voor Santiago zijn goed, stabiel 30 graden. Alleen jammer dat we niet zo lang op die hoogte zullen verblijven en hoe verder we afzakken naar het zuiden, hoe lager de basis temperatuur wel zal worden.
We starten maandagmiddag waarschijnlijk, als we niet al te gaar zijn, op de Maipo iets zuidoostelijk van Santiago.  Groot water (60-80 kuub) klasse III-IV met een enkele grote WW V passage die je makkelijk kunt overdragen. Waarschijnlijk pakken we de kleinere Rio Yeso ook nog mee.
Daarna zakken we steeds een stukje verder naar beneden naar de rio Teno om daarna onze eerste echte watervallen rivier te gaan varen, de rio Claro met siete tazas (seven teacups) en een stuk dat 22 watervallen heet.
Er is zoveel te doen daar, te veel om op te noemen.
Uitindelijk reizen we door naar Pucon waar we in ieder geval de kerstdagen doorbrengen.
cu all, Menno

2 opmerkingen:

  1. Doe wel voorzichtig allemaal he!
    En pa, het huis word hier afgebroken als je weg bent! (Nee hoor... Naja... Misschien een klein beetje... :P )
    Succes en veel plezier iedereen!

    Knuf,
    Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van de 4... ook een goeie amusante en voorzichtige reis!
    Hasta la vista!

    BeantwoordenVerwijderen